Kontakt oss

Velkommen med din henvendelse! Vi svarer gjerne på spørsmål, og vi gir deg gjerne et tilbud på det du måtte være interessert i.

  • Telefon 70 12 70 12
  • E-post: avseth@avseth.no
  • Mobil (daglig leder Jan Henrik Avseth): 916 08 857
  • Avdelinger, lager og trykkeri nært deg – med daglig levering over hele Norge

Velkommen til oss:)

Kontakt Avseth
Kontakt Avseth

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Hva kan du være interessert i?

70 12 70 12  avseth@avseth.no            Trykkeri med daglig levering over hele Norge

Kvalitet på T-skjorter med trykk – en kort oversikt

Kvalitet på T-skjorter med trykk – en kort oversikt

T-skjorter til bedriftsmarkedet finnes i mange ulike kvaliteter. Det selges mest T-skjorter av såkalt “basic kvalitet”, og for mange er dette godt nok. Men hva skiller de ulike kvalitetene, og hva er riktig kvalitet for deg og ditt firma/lag/forening?

De billigste
De billigste T-skjortene har gjerne lav gramvekt per kvadratmeter (g/m2), og er dermed rett og slett veldig tynne. Det går både på at de er mer gjennomsiktige, og også at de blir lettere rynkete. Det største problemet med de aller rimeligste T-skjortene er for øvrig at de krymper mye i første vask, kanskje så mye som 20%. Da vil de neppe passe lenger, med mindre man har tatt høyde for dette når man bestilte skjortene. Billige T-skjorter har absolutt sin misjon, for eksempel på en sommerfest eller en event der firmaet, laget eller foreningen bare skal “uniformeres” der og da. Har gjengen samme type klær på seg, så gir dette gjerne en lagfølelse – og det kan også ha en praktisk funksjon (publikum ser hvem som arrangerer eller hører til din organisasjon). Man bør for øvrig ikke satse på de billigste T-skjortene som et daglig arbeidsantrekk. Etter noen få omganger i vaskemaskina (kanskje allerede etter en vask), så er gjerne ikke T-skjortene særlig presentable lenger – med mindre du er villig til å gå løs på skjortene med strykejernet etter hver vask. Gramvekten er gjerne rundt 145 g/m2 for de billigste T-skjortene på det norske markedet.

Mellomklassen
Betaler du litt mer enn prisen for de billigste T-skjortene, så går du et vesentlig steg opp i kvalitet. Her får du gjerne et plagg i “alminnelig” tykkelse, og som er fastere i formen. Den krymper lite i vask, og plagget kan fint brukes som et uhøytidelig arbeidsantrekk. Arbeider du på en finere restaurant eller på annen plass der det forventes en viss “klasse”, så vil ikke en T-skjorte i mellomklassen være godt nok. Kanskje vil ikke en T-skjorte være godt nok i det hele tatt til slike formål. En pique-skjorte eller en fin-skjorte vil nok være et mer naturlig valg der. Se etter gramvekter på rundt 160 g/m2, og forvent at skjorten er forkrympet. Det er denne kvaliteten på T-skjorter f. eks. Avseth trykk og reklame selger mest av, og dette er vår standardmodell – da dette er den kvaliteten som i størst grad har det forholdet mellom pris og kvalitet som norske brukere ønsker seg. Det at salgsvolumet er høyt på T-skjorter i mellomklassen, gjør at du får mye for pengene her.

High-end
I den grad man kan snakke om “high-end” når det gjelder et plagg som T-skjorter, så finnes det også her påkostede detaljer som både føles bra, og ser bra ut – uten at man helt tenker over hva årsaken til kvalitetsforskjellen er. Stoffet er gjerne tykkere, og skjorten holder seg fint i vask etter vask. Gramvekten er som regel fra 180 g/m2  og oppover.

Kontakt oss gjerne på avseth@avseth.no dersom du ønsker mer informasjon om kvalitet på T-skjorter med trykk.